Nieuw clubhuis

Nieuwste ontwikkelingen

06-03-2022 Een update van ontwikkelingen van het afgelopen half jaar. Er is namelijk gestaag door geklust in en rond ons clubhuis, ook in de periode dat dit maar beperkt mocht, wegens de nog geldende maatregelen. En de plannen voor de zolder zijn gemaakt (verlichting is er al!). Op 7 maart zal gestart worden met de bar, waarmee de basis zal worden gelegd voor een stam-/ rowanlokaal.

Een overzicht:

 • Het damestoiletblok met 2 toiletten, 2 douchecabines en een wasgelegenheid is volledig klaar!
 • Het herentoiletblok heeft inmiddels de cabines voor een toilet en 2 douches en er is een aansluiting voor een sta-toilet en grote wasbak. Het sanitair zelf zal de komende maand geplaatst worden, waardoor ook de heren/jongens binnenkort hun eigen toiletblok hebben.
 • Het invalidentoilet incl. douche is betegeld en het sanitair wordt binnenkort geplaatst. Ook zal een oplossing voor een noodsignaal (alarm/bel) worden geïnstalleerd, voor de extra veiligheid van de toekomstige gebruikers.
 • Zie hieronder: ieder toiletblok heeft een eigen speelse en opvallende kleurstelling: Lekker speels mag; de belangrijkste gebruikers zijn immers onze jeugdleden! (op de foto’s het groen van het herenblok; de dames hebben paars als hoofdkleur en in het invalidentoilet is geel de opvallende kleur)

 

 

 

 

 • De deuren beneden hebben allen een beveiligingsstrip bij de scharnieren: zodoende kan niemand met de vingers knel komen te zitten.
 • De gangkast heeft een inrichting met planken, voor extra bergruimte voor spelmaterialen van onze speltakken.
 • De zolder heeft een reeks lichtbakken gekregen en de aansluitpunten voor verdere elektra is aangelegd.
 • De gang heeft een afgewerkt plafond incl. verlichting.
 • Buiten is de vuurplaats gedeeltelijk bestraat en compleet met een mooie vuurschaal. Nu kan er pas echt goed en veilig een mooi vuurtje worden gemaakt. Ook het hout kan worden opgeslagen in nieuwe houtbakken.

 

 

 

 

 

 • En oh, zie de foto’s van een kunstwerk van een keukenkast. Het linker gedeelte is ingericht als bezemkast en een veilige plek voor de opslag van schoonmaakmiddelen. Achter de deur van het rechtergedeelte zijn de elementen van de vloerverwarming netjes weggewerkt en is ook wat extra bergruimte. Was het iemand al opgevallen dat de deuren zijn gemaakt van de luiken van ons oude clubhuis?
 • Wist iedereen al dat ons nieuwe clubhuis als het af is, en daar zijn we trots op,  als het goed is geheel energieneutraal zal zijn.

_____________________________________________________________________

04-05-2021: De vorderingen gaan gewoon door, ondanks het feit dat we maar beperkt mogen klussen. De toiletblokken voor de jongens/heren is getengeld, gegipst en gereed voor het tegelwerk. Ook de gang is nu voorzien van een mooi plafond en echt hoor; die isolatieplaten tegen het weerkaatsende geluid werken!

En nog een opvallend nieuw gezicht in de keuken. De afzuigkap hangt. Nog even het luchtkanaal naar buiten toe leiden en het kan in gebruik genomen worden!

Ondertussen hopen we dat we de zonnepanelen eerdaags kunnen gaan bestellen en zijn de eerste plannen voor de zolder gemaakt. Er komt een aparte kantoorruimte om belangrijke overlegmomenten te kunnen laten plaatsvinden, mede ook voor onze toekomstige huurders.

Er zijn ideeën voor het creëren van lekker veel bergruimte. En het hoofddoel. Een heerlijk stam-  en rowanlokaal, waar de sfeer de sfeer van het oude stamlokaal (kunnen jullie je die nog herinneren; zie foto) moet gaan overstijgen!

 

En de natuur doet ook zijn werk; kijk ons mooie gazon. Ook in de border voor het clubhuis is nieuwe beplanting geplaatst.

 

 

_____________________________________________________________________

Nieuwsbrief

07-04-21 De vorderingen gaan door. Lees o.a. in deze nieuwsbrief de nodige vorderingen. Daarin staan uiteraard, zoals altijd, nog andere ontwikkelingen vermeld. Klik op de link: nwsbrief nwbouw 5.

_____________________________________________________________________

Buitenterrein vergevorderd, alarm en verwarming!

18-12-20 De leden van de stam van de Menno Simonsz zitten ook in deze lastige Corona periode niet stil. In de afgelopen weken is o.a. een belangrijk onderdeel werkzaam: De vloerverwarming. Heerlijk; we kunnen de komende wintermaanden nu lekker warm samen komen.

Daarnaast is het clubhuis nu extra veilig door een goed alarm en is het buitenterrein nu een stuk gezelliger geworden door het eerste stuk gras en de eerste beplanting. Ook de buitenverlichting doet het goed!

Buitenterrein knapt op!

14-11-20 Ons mooie nieuwe gebouw staat er inmiddels een aantal maanden en is al volop in gebruik. Het was alleen nog wel wat hobbelig om binnen te komen. De afgelopen 5 weken is er hard gewerkt om een dikke laag zand rondom het clubhuis te verspreiden en een flinke berg tegels te leggen. Dat loopt toch een stuk fijner en vooral veiliger!

Niet alleen de bestrating is bijna klaar. Ook de laatste verlichting op de benedenverdieping is aangesloten en de eerste bedrading naar de zolder is aangelegd. De plafonds in het beverlokaal de keuken en damestoilet zijn gekit en gewit…. Jaja; het werk gaat dus door. Helaas soms in kleinere teams om de Coronaregels te waarborgen.  Maar dat er gewerkt wordt is te zien!

____________________________________________________________________

Vorderingen tot 12-09-20

We zijn weer thuis. Thuis in het nieuwe clubhuis wel te verstaan. De afbouw vordert gestaag. De vrijwilligers blijven klus voor klus bezig en het wordt alleen maar mooier, luxer en gezelliger. Lees nieuwsbrief 5, welk ook aan de ouders is gestuurd. Hierin een update over de vorderingen met lekker veel foto’s.

Heb je overigens de keuken al gezien? Het eerste deel is geïnstalleerd. Nog even en we hebben een keuken die de meesten van ons thuis niet eens hebben. WoW!!!!

_____________________________________________________________________

Er staat ineens al een gebouw! En wat voor één…..

30-04-20: Wat kan er veel gebeuren in een maandje tijd. Onze eigen vrijwilligers hebben de vloerverwarming gelegd en veel van het elektra werk aangelegd. De aannemer gaat gestaag door. En de vrijwilligers hebben de schilderkwasten al aardig wat uurtjes in de handen gehad. En zie hier…… Wordt het niet fantastisch? (Dat blauwe gaat het binnen ook lekker warm houden tijdens de wintermaanden).

Meer dan 100 van deze planken; voor èn achterzijde: want ja: het moet wel tegen wat regen kunnen. En een echte schilder zet gelijk 2 lagen goede verf op het hout.

Terrein ‘Bouwrijp’; aannemer gestart

22-03-20: Het is zover. Het gehele clubhuis, inclusief de fundering (al het steen onder de grond waarop het clubhuis stond), het stenen toiletgedeelte en bijvoorbeeld boomstronken zijn weg en ons terrein is een lege vlakte met een egaal stuk grond dat lijkt op een reuzegrote zandbak. En dat alles in 3 maanden en geheel door vrijwillgers.

De aannemer, Blommers, is gelijk begonnen. Op 17 maart is er gestart. De weg naar de nieuwbouw is ingeslagen.

Een paar video’s om te zien hoe hard er tot nu toe gewerkt is en hoe stukje bij beetje het gehele clubhuis is verdwenen.

Verkennerlokaal verdwenen / Nieuwsbrief 4

20-01-20: De eerste buitenmuren zijn verdwenen; er is een heel lokaal van ons oude clubhuis verdwenen. Kortom. Er is nu echt een grote eerste stap gezet in de afbraak van ons geliefde oude clubhuis. Lezen wat de stand van zaken is? Lees de update via deze link: nwsbrief nwbouw 4goedprint.

___________________________________________________________________

Op weg naar een nieuw clubhuis!

05-12-19: De afgelopen weken is er op meerdere momenten afscheid genomen van ons oude clubhuis. Eerst was er een afscheidslunch voor alle jeugdleden, ouders en alle leiding. Tijdens de lunch is iedereen bij gepraat over de stand van zaken en hoe we de opkomsten gaan invullen. De week daarna was er een afscheidsborrel voor de stam.

Na het bezoek van sinterklaas aan de welpen en de verkenners is de leiding nog dezelfde avond alle spullen gaan inpakken. De volgende morgen waren er alweer vroeg mensen aanwezig op het clubhuis. De grote spullen zijn naar een tijdelijke opslag verhuisd (Mendelcollege; bedankt) en er is grofvuil weggebracht. Klussers dank voor jullie inzet!!! De oude buitenmuur is weer eventjes  zichtbaar……. Nog eventjes…..

 

 

 

 

 

 

 

___________________________________________________________________

Club van 100

Het kan uiteraard nog steeds; lid worden van de club van 100? Elke euro telt voor onze nieuwbouw, dus we kunnen uw steun nog altijd goed gebruiken. De Club van 100 is voor leden en niet-leden, buren, ouders, opa’s en oma’s, bedrijven en vrienden van de Menno. Kortom voor iedereen die een steentje wil bijdragen aan ons nieuwe clubhuis. De club van 100 bestaat uit mensen die €100,- doneren als bijdrage voor ons nieuwe clubhuis.

Mede dankzij uw steun kunnen veel kinderen met nog meer plezier naar scouting. De eerste leden hebben zich al aangemeld. De leden van de club van 100 krijgen een speciale vermelding op het “Club van 100-bord”, welke komt te hangen in ons nieuwe onderkomen.

Wilt u lid worden van de club van 100? Mail dan naar clubvan100@mennosimonsz.nl. U wordt dan gevraagd om uw donatie aan de groep over te maken o.v.v. de club van 100 en uw naam. U komt daarna op ons speciale club van 100-bord.

___________________________________________________________________

___________________________________________________________________

Info over de voorbije stappen richting de start van het project nieuwbouw:

Onze groep is de ogen nog meer aan het richten op de toekomst.

Natuurlijk: Ons oude clubhuis was gezellig en iedereen voelde zich er enorm thuis, maar het was ook verouderd en nogmaals verbouwen en opknappen? Wij wilden verder kijken. Om deze reden is een bouwcommissie vanuit de groep, met bestuurs-, stichtings-, en andere groepsleden, een lange tijd bezig geweest met het uitzoeken van de mogelijkheden voor een nieuw clubhuis. En de vorderingen zijn zo gestaag gegaan.; we zijn van start gegaan!. Onderstaande impressie van het clubhuis wordt nog iets bijgewerkt.

                                                                                               

We zaten niet stil en opvolgende nieuwsbrieven zijn aan onze leden gestuurd. Lees mee over de vorderingen en de berichten welke we hebben gedeeld met onze leden en ouders.

nwsbrief nwbouw 1.

nwsbrief nwbouw 2.

nwsbrief nwbouw 3.