Speltakken

Kinderen leren van scouting
Bij ‘leren’ wordt vaak gedacht aan kennis en vaardigheden, maar de competenties die kinderen bij Scouting ontwikkelen zijn ook gericht op het sociale aspect. Samenwerken, zorgen voor elkaar, respect voor de omgeving; dat zijn belangrijke aandachtsgebieden van het Scoutingprogramma.

De niet-formele manier van leren bij Scouting zit tussen formeel (op school, met vastgestelde doelen en eisen) en informeel (spontaan, in het dagelijks leven) leren in. Door de stimulerende omgeving en uitdagende activiteiten leren kinderen en jongeren bij Scouting heel veel, zonder dat ze dit zelf zo ervaren, want plezier en gezelligheid staan centraal.

Om het plezier van het kind centraal te stellen heeft Scouting Nederland speltakken in het leven geroepen. Deze speltakken zijn verschillende groepen binnen één scoutinggroep. Kinderen hebben samen opkomsten met leeftijdsgenoten. De leiding van deze verschillende groepen passen de opkomsten zo aan dat deze passen binnen de belevingswereld van het kind. Bijvoorbeeld bij de welpen is tijdens zomerkamp een thema waarin de welpen door hun fantasie helemaal in meegaan, de verkenners leven in een andere belevingswereld en is dus zo’n thema niet van toepassing op een zomerkamp; maar staat zelfstandigheid meer centraal. Op de aparte speltaken site staan alle informatie over de verschillende speltakken.

Belangrijk om te weten
Elke speltak heeft een ander scouting uniform. In de ScoutShop kunnen ze u helpen met het kiezen van het juiste uniform. We hebben naast het uniform ook een bordeauxrode das. Ook deze is te koop bij de scoutshop. Een dasring is niet nodig, deze krijgen de nieuwe leden van de groep.

Het adres van de ScoutShop is:
Maus Gatsonidesweg 4, 2031 AG Haarlem

Openingstijden:
Woensdag van 14.00 – 16.00 uur
Donderdag van 19.00 – 21.00 uur
Zaterdag van 9.00 – 12.00 uur.

De ScoutShop is telefonisch bereikbaar alleen
tijdens de openingsuren.
Telefoonnummer : 023 – 5403126

Email: haarlem@scoutshop.nl