Scouting Menno Simonsz doet mee met NLdoet!

Onze scoutinggroep gaat op zaterdag 10 maart in en rond ons clubhuis aan de slag. Ons klusteam zoekt voor deze dag extra hulp bij het schilderen van onze opslagcontainer. Ook moet een deel van de verlichting worden vervangen. Onderhoud rondom het clubhuis zal bestaan uit het bladvrij maken van het dak en opruimen buitenterrein. Tussen de middag zal er gezamenlijk geluncht worden. We starten om 10.00 uur.

Het resultaat: een mooi geschilderde container. Verder deel vervanging verlichting. Buitenterrein en dak weer opgeknapt en opgeruimd, zodat dit er weer netjes uitziet.

Aanmelden kan via: https://www.nldoet.nl/klus/30015

Nieuwe voorzitter: Niels Eitze

Haarlem – Afgelopen groepsraad is Niels Eitze als nieuwe voorzitter van Scouting Menno Simonsz gekozen. Met 100% van de stemmen voor, staat de groep volledige achter dit besluit.

Niels Eitze zal vanaf nu de voorzitterstaken overnemen van de interim-voorzitter, nadat Trudy Terra afgelopen jaar na 9 jaar voorzitterschap het stokje had overgedragen.

Niels is erg blij met de stemmen en gelooft dat de groep veel stappen vooruit zal maken de komende jaren.  Niels Eitze neemt als voorzitter ook een plek in de Stichting Menno Simonsz en zal tijdens de regioraad onze groep vertegenwoordigen!

Tijdens de groepsraad is Roland Uithoven gekozen als nieuwe groepsbegeleider, hij heeft het stokje overgenomen van Roel de Jong.

6 leiding officieel gekwalificeerd

Vandaag kregen 6 van onze leiding hun officele certificaat uitgereikt uit handen van de vertegenwoordiger van de Scouting Regio Haarlem.

Hakuna, Thuu en Nala van de panterleiding
Dries van de Verkennerleiding
Marala en Oe van de welpenleiding

 

Dat hebben wij natuurlijk gevierd met taart!

Gefeliciteerd, wij zijn erg trots op jullie! Welverdiend. 

Scouting Menno Simonsz helpt Cajanus, een gigantische opera!

Afgelopen dagen hebben de onze rowans (speltak vanaf 16 jaar) elke avond meegeholpen met de gigantische opera Cajanus in de Grote of Sint Bavokerk in Haarlem.

Verkleed, geschminkt en al bouwende hebben zij de cast geholpen met decorstukken verplaatsen. De rowans waren verantwoordelijk voor de verschillende wippen die zij van houten palen moeten maken, Als klap op de vuurpijl hielpen zij een standbeeld van 6 meter hoog maken.

Enkele reacties van de rowans: ‘het was ontzettend leuk om te doen, de sfeer tussen onze scouting en de cast was goed, het publiek reageerde goed!’ en ‘het is prachtig om eens van de ‘andere kant’ te zien hoe zo’n voorstelling wordt geproduceerd; hoe snel de acteurs zich omkleden, hoe ze oefenen tussendoor, hoe de spanning zich opbouwt vlak voor de voorstelling’ en ‘zeker voor herhaling vatbaar, dit is ontzettend goed voor de groepsbinding in deze groep en ben blij dat wij als groep dit mogen doen op een van de mooiste plekken in Haarlem’.