NL doet ook in 2019!

Ook in 2019 doet de Menno Simonsz weer mee met NL Doet!

Op 16 maart vragen wij vrijwilligers te helpen met voorbereidingen richting nieuwbouw / opknappen van het buitenterrein etc. Zin om een dagje te komen helpen? Meld je aan via de website van NL Doet! Je kunt onze ‘klus’ gemakkelijk vinden door in het zoekvenster te zoeken naar klussen in Haarlem.

Nieuwe voorzitter en bestuursleden

Afgelopen zaterdag, 24 november is Tamara Geldhof verkozen tot nieuwe voorzitter van onze groep. Zij vervangt onze vorige voorzitter. Geen nieuw gezicht, maar wel een nieuwe functie! Tamara heeft er zin in en kijkt uit naar een lange mooie toekomst voor de groep. Omdat Tamara al lid was van het bestuur en daarom haar functie als algemeen lid vrij kwam, heeft Claudia Martinelli zich beschikbaar gesteld. Ook zij is door de groep aangenomen.

En nog een verschuiving in het bestuur. Justin Winkelman is bereid gevonden de taak van groepsbegeleider op zich te nemen.

We zijn blij met dit trio. Het bestuur is nu op volledige sterkte! Wij wensen jullie uiteraard succes!

 

 

Oliebollenverkoop eind december

Heb je de informatie al gelezen onder het nieuwe submenu over de vorderingen voor een nieuw clubhuis? Om deze reden namelijk zal onze groep steeds meer acties gaan doen om geld in te zamelen voor dit nieuwe tweede thuis. En daarom……

Oliebollen te koop bij Scouting Menno Simonsz
De opbrengst wordt geheel besteed aan de bouw van ons nieuwe clubhuis.
Bestellen: zaterdag 22 december bij ons clubhuis. Tussen 16.00 en 18.00 uur. (Graag contant betalen bij bestelling).
Ophalen: Zondag 30 december bij ons clubhuis. Tussen 16.00 en 18.00 uur.

Scouting Menno Simonsz doet mee met NLdoet!

Onze scoutinggroep gaat op zaterdag 10 maart in en rond ons clubhuis aan de slag. Ons klusteam zoekt voor deze dag extra hulp bij het schilderen van onze opslagcontainer. Ook moet een deel van de verlichting worden vervangen. Onderhoud rondom het clubhuis zal bestaan uit het bladvrij maken van het dak en opruimen buitenterrein. Tussen de middag zal er gezamenlijk geluncht worden. We starten om 10.00 uur.

Het resultaat: een mooi geschilderde container. Verder deel vervanging verlichting. Buitenterrein en dak weer opgeknapt en opgeruimd, zodat dit er weer netjes uitziet.

Aanmelden kan via: https://www.nldoet.nl/klus/30015

Nieuwe voorzitter: Niels Eitze

Haarlem – Afgelopen groepsraad is Niels Eitze als nieuwe voorzitter van Scouting Menno Simonsz gekozen. Met 100% van de stemmen voor, staat de groep volledig achter dit besluit.

Niels Eitze zal vanaf nu de voorzitterstaken overnemen van de interim-voorzitter, nadat Trudy Terra afgelopen jaar na 9 jaar voorzitterschap het stokje had overgedragen.

Niels is erg blij met de stemmen en gelooft dat de groep veel stappen vooruit zal maken de komende jaren.  Niels Eitze neemt als voorzitter ook een plek in de Stichting Menno Simonsz en zal tijdens de regioraad onze groep vertegenwoordigen!

Tijdens de groepsraad is Roland Uithoven gekozen als nieuwe groepsbegeleider, hij heeft het stokje overgenomen van Roel de Jong.

6 leiding officieel gekwalificeerd

Vandaag kregen 6 van onze leiding hun officele certificaat uitgereikt uit handen van de vertegenwoordiger van de Scouting Regio Haarlem.

Hakuna, Thuu en Nala van de panterleiding
Dries van de Verkennerleiding
Marala en Oe van de welpenleiding

 

Dat hebben wij natuurlijk gevierd met taart!

Gefeliciteerd, wij zijn erg trots op jullie! Welverdiend. 

Scouting Menno Simonsz helpt Cajanus, een gigantische opera!

Afgelopen dagen hebben de onze rowans (speltak vanaf 16 jaar) elke avond meegeholpen met de gigantische opera Cajanus in de Grote of Sint Bavokerk in Haarlem.

Verkleed, geschminkt en al bouwende hebben zij de cast geholpen met decorstukken verplaatsen. De rowans waren verantwoordelijk voor de verschillende wippen die zij van houten palen moeten maken, Als klap op de vuurpijl hielpen zij een standbeeld van 6 meter hoog maken.

Enkele reacties van de rowans: ‘het was ontzettend leuk om te doen, de sfeer tussen onze scouting en de cast was goed, het publiek reageerde goed!’ en ‘het is prachtig om eens van de ‘andere kant’ te zien hoe zo’n voorstelling wordt geproduceerd; hoe snel de acteurs zich omkleden, hoe ze oefenen tussendoor, hoe de spanning zich opbouwt vlak voor de voorstelling’ en ‘zeker voor herhaling vatbaar, dit is ontzettend goed voor de groepsbinding in deze groep en ben blij dat wij als groep dit mogen doen op een van de mooiste plekken in Haarlem’.