Nieuws

Lees hier het allerlaatste nieuws van de Menno Simonsz Groep

(artikelen met vetgedrukte koppen, nodigen u uit tot actie!)

______________________________________________________________________

Schaatsen / Bowlen

Tijdelijk geen clubhuis hebben heeft voor de kinderen ook zijn voordelen. De welpen en verkenners hebben op 20 januari een topmiddag beleefd op de schaatsbaan. En dan komt er 20 maart ook nog een gezamenlijke bowlingopkomst bij. Het kan niet op!

______________________________________________________________________

Kaarsvet gevraagd

Ken je dat?; gezellig een kaarsje branden tijdens de feestdagen en koude winterperiode en dan zo’n kaars waarvan de lont verdwijnt en het is niet meer bruikbaar. Weggooien? NEE! Bewaar de stompjes, resten van iedere kaars die je (op)brandt. De panterleiding is er blij mee!

Op 1 februari zullen zij de panters leren om zelf kaarsen te maken. Tot die tijd houdt de leiding zich aanbevolen om de restanten van alle kaarsen te ontvangen.

______________________________________________________________________

Zeevissen Panters

Alweer even geleden, maar op zaterdag 21 september vond een geweldig evenement plaats. Voor het eerst in de geschiedenis van het PeuterFonds werd er aan én op zee gevist! Op uitnodiging van Nick Marinus van de Sport Fishing Company waren onze Panters te gast in IJmuiden. Met een grote groep Panters zijn ze gaan vissen op de boot Wahoo bij het strand van Wijk aan Zee.

Een enorm dankjewel aan het Peuterfonds, Nick Marinus van de Sport Fishing Company en alle vrijwilligers die deze dag ongetwijfeld tot een blijvende herinnering hebben omgetoverd.

______________________________________________________________________

Op locatie welpen en verkenners wederom

Op 14 december hebben de welpen heerlijk geknutseld aan een mooi Kerstlampje. Daarna zouden ze eigenlijk buiten een spel gaan doen, alleen het weer werkte op dat moment niet mee. Wat een geluk dat er een grote bak met Kapla, een treinbaan en een grote kast vol met spelletjes stonden bij kinderopvang Haarlem!

De verkenners hebben een leuke opkomst gehad met meerdere gezelschapsspelletjes. De grote bak met Lego was stiekem voor Rowan en Toby wel erg interessant.

We waren met z’n allen te gast bij kinderopvang Haarlem, afdeling Het Kikkerpad! Bedankt voor jullie gastvrijheid.

______________________________________________________________________

Eerste opkomst zonder ons vertrouwde clubhuis

Op 7 december zijn de speltakken begonnen met de opkomsten zonder een vast clubhuis! De panters draaien de komende maanden in de Gentiaan. Wij danken SBO de Trapeze voor deze medewerking. De panters deden vandaag spelletjes op het plein en hebben met stoepkrijt hun ideeën voor een nieuw clubhuis getekend.

De welpen hebben vandaag een wandeling gemaakt. Onderweg werden we uitgenodigd om bij de ouders van Mesam wat te komen drinken en snoepen! Mim en Baloe bedankt voor het lekkers!!
Daarna snel door naar Stadskweektuin, NME Haarlem waar ze de kaboutertocht liepen en hebben gespeeld in de paddepoel.

Ook de verkenners waren op pad. Zij werden getest op hun hikekennis. Het eerste deel van de route ging naar station Santpoort-Zuid. Daar pakten ze de trein naar Haarlem, waar ze overstapten op de trein naar Overveen. Via Bloemendaal zijn ze weer teruggelopen naar het oude vertrouwde clubhuis.

_____________________________________________________________________

Dankwoord van Sint en Rijmpiet

Nadat ze onze groep gelukkig weer niet voorbij zijn gelopen, hebben ze ons als dank onderstaand gedicht gestuurd. Hoe leuk is dat?

Beste Menno Simonsz Scouts,

Afgelopen vrijdag voelde weer als vanouds!  
De sint genoot erg van zijn bezoek, 
de kinderen op schoot en de verhalen uit zijn boek.

De sint maakte zich wel even zorgen,  
want waar was nou de verloren zak verborgen? 
Gelukkig hadden jullie deze al gevonden, 
want ik kan altijd rekenen op mijn “speurhonden”.

Ook de klu(n)spiet was erg blij. 
Hij schaamde zich namelijk erg, vertelde hij mij. 
De zak was terecht en zo dus ook het gereedschap.  
Dit werd gevolgd door een hoop lawaai, getimmer en geklap.

Hopelijk wil het met het slopen van het clubhuis lukken  
en ligt het straks in puin en stukken.  
Volgend jaar komt de sint in ieder geval weer langs, 
bij de rondleiding zit hij dan hopelijk eersterangs!

Tot die tijd heel veel succes op de andere locaties en plekken
en heel veel plezier terwijl jullie door de regio heen trekken. 

Groetjes van,

De Sint

_____________________________________________________________________

NL Doet ook in 2020!

Het is inmiddels een traditie. Temeer ook, omdat het iedere keer simpelweg gezellig is en er altijd weer grotere of kleinere klussen geklaard worden.

Zeker dit jaar zullen er klussen genoeg zijn, aangezien we rond deze datum volop in de opbouw van ons nieuwe onderkomen zullen zitten.

Op 14 maart vragen wij vrijwilligers te helpen met voorbereidingen richting nieuwbouw / opknappen van het buitenterrein etc. Zin om een dagje te komen helpen? Meld je aan via de website van NL Doet! Je kunt onze ‘klus’ gemakkelijk vinden door in het zoekvenster te zoeken naar klussen in Haarlem.

_____________________________________________________________________

Nieuwe bestuursleden gekozen

Eens in het half jaar zijn er in de groep verkiezingen. Via officiële stemming, waarbij bestuursleden, leiding en andere vertegenwoordigers hun stem uitbrengen, worden dan minimaal 2 bestuursleden herbenoemd of vervangen.

In november 2019 moesten 2 zittende bestuursleden helaas afscheid nemen. Niet omdat ze niet meer gekozen zouden worden, maar omdat zij 9 jaar, ja, 9 jaar, lid zijn geweest van dit bestuur. 9 jaar is de maximale tijd dat een bestuurslid in het bestuur mag zitten. Via deze weg alvast een enorm groot ‘dankjewel’  aan Johan Groenevelt (penningmeester) en Peter Roest (algemeen lid) voor hun jarenlange inzet.

De 2 heren zochten dus vervanging en die hebben zij gevonden. Door unanieme stemming van alle gemachtigden, zijn er zelfs 3 nieuwe bestuursleden. Er was namelijk ook nog 1 functie vacant.

De nieuwe penningmeester is een oud-lid, die zijn weg naar onze groep weer heeft terug gevonden (hoe kan het ook anders). Vincent Ruiter; welkom!

Daarnaast zijn er 2 nieuwe algemeen leden aan het bestuur toegevoegd. Roland Uithoven en terug van weg geweest, Roel de Jong. Wij wensen hen succes.

______________________________________________________________________

______________________________________________________________________

Voorbije acties  / nieuws  (een selectie)                          

Oliebollenverkoop ook in 2020!

Jawel, we hadden weer een aantal meesterbakkers klaarstaan voor de 29e.
Bestellen van de bollen ging iets anders dan vorig jaar, aangezien ons clubhuis dus in verbouwing is.
Ophalen:
Zondag 29 december lagen de bollen klaar op het clubhuis, nadat ze nog op dezelfde dag vers zijn gebakken.
De bakkers hebben ervoor gezorgd dat ze weer zaaaaaaaalig waren! En weer een leuke opbrengst voor ons nieuwe clubhuis. Dank aan alle gretige eters!
_____________________________________________________________________

Benefietconcert: Speciaal voor ons nieuwe clubhuis

Om een bijdrage te leveren aan de realisatie van ons nieuwe clubhuis geeft Vocalgroup Buzzz speciaal voor ons  een benefietconcert. Be there !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wie, Wat, Waar en Wanneer?

Wie zijn Vocal Group Buzzz?  11 zangers en zangeressen, afkomstig uit de omgeving van) Haarlem. Ze zingen bekende en minder bekende popliedjes van de afgelopen 10-20 jaar. En dat a capella, dus hun stemmen zijn de instrumenten!

Waar vindt het concert plaats? Doopsgezinde kerk. Frankestraat 24, Haarlem

Wanneer is het? Zaterdag 22 Juni, van 19:30 tot 21:00. Vanaf 18:45 uur staan de koffie en andere drankjes voor u klaar.

Het optreden was weergaloos. Een leuke bijdrage is opgehaald voor het nieuwe clubhuis.

BUZZ……. BEDANKT!!!!!

_____________________________________________________________________

NL Doet ook in 2019!

Ook in 2019 doet de Menno Simonsz weer mee met NL Doet!

Op 16 maart vragen wij vrijwilligers te helpen met voorbereidingen richting nieuwbouw / opknappen van het buitenterrein etc. Zin om een dagje te komen helpen? Meld je aan via de website van NL Doet! Je kunt onze ‘klus’ gemakkelijk vinden door in het zoekvenster te zoeken naar klussen in Haarlem.

_____________________________________________________________________

Oliebollenverkoop eind december!

Heb je de informatie al gelezen onder het nieuwe submenu over de vorderingen voor een nieuw clubhuis? Om deze reden namelijk zal onze groep steeds meer acties gaan doen om geld in te zamelen voor dit nieuwe tweede thuis. En daarom……

Oliebollen te koop bij Scouting Menno Simonsz
De opbrengst wordt geheel besteed aan de bouw van ons nieuwe clubhuis.
Bestellen: zaterdag 22 december bij ons clubhuis. Tussen 16.00 en 18.00 uur. (Graag contant betalen bij bestelling).
Ophalen: Zondag 30 december bij ons clubhuis. Tussen 16.00 en 18.00 uur.
_____________________________________________________________________

Nieuwe voorzitter en bestuursleden

Afgelopen zaterdag, 24 november is Tamara Geldhof verkozen tot nieuwe voorzitter van onze groep. Zij vervangt onze vorige voorzitter. Geen nieuw gezicht, maar wel een nieuwe functie! Tamara heeft er zin in en kijkt uit naar een lange mooie toekomst voor de groep. Omdat Tamara al lid was van het bestuur en daarom haar functie als algemeen lid vrij kwam, heeft Claudia Martinelli zich beschikbaar gesteld. Ook zij is door de groep aangenomen.

En nog een verschuiving in het bestuur. Justin Winkelman is bereid gevonden de taak van groepsbegeleider op zich te nemen.

We zijn blij met dit trio. Het bestuur is nu op volledige sterkte! Wij wensen jullie uiteraard succes!

 

 

Leiding gekwalificeerd!

Vandaag kregen 6 van onze leiding hun officiële certificaat uitgereikt uit handen van de vertegenwoordiger van de Scouting Regio Haarlem.

Hakuna, Thuu en Nala van de panterleiding,
Dries van de Verkennerleiding en
Marala en Oe van de welpenleiding.

 

Dat hebben wij natuurlijk gevierd met taart!

Gefeliciteerd, wij zijn erg trots op jullie! Welverdiend. 

_____________________________________________________________________

Rowans helpen Cajanus (opera)

Afgelopen dagen hebben de onze rowans (speltak vanaf 16 jaar) elke avond meegeholpen met de gigantische opera Cajanus in de Grote of Sint Bavokerk in Haarlem.

Verkleed, geschminkt en al bouwende hebben zij de cast geholpen met decorstukken verplaatsen. De rowans waren verantwoordelijk voor de verschillende wippen die zij van houten palen moeten maken, Als klap op de vuurpijl hielpen zij een standbeeld van 6 meter hoog maken.

Enkele reacties van de rowans: ‘het was ontzettend leuk om te doen, de sfeer tussen onze scouting en de cast was goed, het publiek reageerde goed!’ en ‘het is prachtig om eens van de ‘andere kant’ te zien hoe zo’n voorstelling wordt geproduceerd; hoe snel de acteurs zich omkleden, hoe ze oefenen tussendoor, hoe de spanning zich opbouwt vlak voor de voorstelling’ en ‘zeker voor herhaling vatbaar, dit is ontzettend goed voor de groepsbinding in deze groep en ben blij dat wij als groep dit mogen doen op een van de mooiste plekken in Haarlem’.